Nye digitale krav til din bogføring

Er din virksomhed klar til at håndhæve kravene i den nye bogføringslov?

En forventet modernisering af bogføringsloven kan betyde farvel til den fysiske bilagsdokumentation, og det kan koste din virksomhed mange penge hvis du ikke overholder de nye krav. 

En ny bogføringslov forventes at træde i kraft per 1. juli 2022 med virkning fra 1. januar 2023


Fra fysiske ringbind til digitalt arkiv

De fleste danske virksomheder har i dag allerede et økonomisystem til at registrere og behandle økonomiske transaktioner digitalt.

Dog gælder det stadig for en stor del af virksomhederne, at de opbevarer bilag og andre regnskabsdokumenter udelukkende i fysiske ringbind og arkivmapper.

Lovforslaget med de nye krav får i høj grad betydning for virksomheder, der enten ikke benytter et regnskabsprogram, og/eller som ikke opbevarer bilag og regnskabsmateriale digitalt.


Nogle af kravene til det digitale bogholderi

Alle bilag skal digitaliseres

Bilag i papirform vil ikke længere være gyldige som dokumentation for en given transaktion efter de nye regler. Du skal derfor registrere alle økonomiske transaktioner og opbevare dem, sammen med bilagene, i et digitalt økonomisystem.

Krav om sikkerhedskopi

Der indføres krav om digital opbevaring af regnskabsmateriale og sikkerhedskopi, samt at bilag skal opbevares digitalt i minimum 5 år. Kravet vil dog ikke gælde for mindre personligt ejede virksomheder med en omsætning på under 300.000 kr.

Markant forhøjet bødeniveau

Der indføres et højere bødeniveau med mulighed for bøder op til 1,5 mio. kroner, hvis du som virksomhed ikke kan stille det originale, digitale regnskabsmateriale eller den digitale sikkerhedskopi til rådighed for myndigheder.


Continia har løsningerne til at digitalisere din bogføring

Digital fakturahåndtering

Bilagshåndtering uden fysiske kvitteringer

Med Continia Document Capture bliver den daglige dokumenthåndtering digital – fra modtagelse og registering til godkendelse og fremsøgning i det digitale arkiv. Arkivet kan let tilgås i Business Central, hvilket betyder, at du altid har de rigtige oplysninger ved hånden, når du får brug for dem. 

Med Continia Expense Management bliver kreditkortrelaterede transaktioner importeret direkte ind i Business Central. Via en unik Expense App sendes bilag til Business Central og bliver opbevaret i det digitale arkiv. Får du behov for at lave et udtræk til Skat klares dette nemt med en enkelt rapport. 

Fordele med Documet Capture
  • Indkomne købsfakturaer og kreditnotaer downloades og processeres automatisk
  • Match købsfakturaer med eksisterende ordrer, bogførte kvitteringer, returordrer og bogførte returforsendelser
  • Godkend fakturaer overalt enten via en Webportal eller Business Central
  • Det digitale arkiv indeholder alle pdf-filer og indscannede dokumenter
Fordele med Expense Management
  • Registrer og godkend forretningsrelaterede udgifter og rejseaktiviteter ved hjælp af Business Central, en unik Expense-app og en Webportal.
  • Benyt Business Central til at matche kvitteringer med kreditkortudgifter
  • Håndter kørselsudgifter på farten via Expense Appen
  • Diæthåndtering via Expense Appen

Så billigt kan du komme i gang:

Du kan nemt og hurtigt komme i gang med at få dine fakturaer og udgiftsbilag ind i dit økonomisystem til digital registrering og opbevaring. 

  • Registrer digitale fakturaer fra 55 kr/mdr med Document Capture til Business Central Online.
  • Registrer digitale bilag fra 60 kr/mdr med Expense Management til Business Central Online. 
Kom i gang allerede i dag
Luk

Kontakt os

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.