Axcel-ejede AddPro køber danske 4dimensions

4dimensions, en dansk IT-virksomhed med CEO Christian Arndt i spidsen, har været i signifikant vækst de senere år og med så flotte resultater, at tiden var inde til at tænke endnu større. Derfor har man besluttet at blive en del af den store svenske IT-virksomhed AddPro, hvis hovedaktionær er kapitalfonden Axcel.

Grundlaget for fremtiden er nu på plads på alle fronter.

4dimensions har i det seneste år både købt aktiviteter og er samtidigt vokset betydeligt organisk, så omsætningen i indeværende regnskabsår forventes at ligge på omkring 115 mio. kr. og med en solid bundlinje.


Christian Arndt udtaler:

”Vi har nået en milepæl, og kan nu fortsætte væksten med endnu større kraft og med endnu flere kompetencer til gavn for vores kunder. Vi vil gerne ”hjælpe ambitiøse virksomheder med IT”, så de kan koncentrere sig om at vækste deres forretning. Derfor skal vi følge med udviklingen. Det kræver naturligvis, at vi selv både vokser og kompetenceudvikler, hvilket vi i høj grad gør med denne sammenlægning.”

”Med i alt ca. 400 kolleger på væsentlige fagområder inden for IT, bliver vi pludselig en endnu mere relevant spiller på det danske marked. Vi vil være den nærværende leverandør for både vores små og større kunder”.


4dimensions og AddPro har flere komplementerende kompetencer, hvilket sammen giver mulighed for at være totalleverandør på IT. For 4dimensions betyder det blandt andet, at der bliver tilført meget stor viden og erfaring inden for IT-sikkerhed, hvilket er et stærkt vækstområde. Der føres imidlertid også kompetencer den anden vej, da 4dimensions allerede har ERP-kunder i det svenske og på den måde kan få dette forretningsben til at vokse endnu mere.

De to virksomheder har i forløbet fundet ud af, at de på de fleste områder har et fælles værdisæt, som er et stærkt fundament for samarbejdet. Missionen ”Vi skaber tilfredse kunder gennem tilfredse medarbejdere” er således gennemgående i begge virksomheder.

Den mission sætter retningen for virksomhedens kundefokus, der har den personlige indsats og fagligheden som fundament.

Nicklas Persson, som er CEO for AddPro, tilføjer:

”Vores nye afsæt i det danske marked skal give os det ekstra skub i bestræbelserne på at blive en af de førende nordiske IT-virksomheder. 4dimensions stærke fokusering på SMV-segmentet giver os ekstra styrke på dette område, mens vi så kan tilføre relevante kompetencer i relation til de større kunder. Vi tilslutter os derfor målet: ”Vi hjælper ambitiøse virksomheder med IT”, da du sagtens kan være ambitiøs både som lille og som stor virksomhed. Vi vil derfor arbejde hårdt på at være og forblive relevante for kunderne nu og i fremtiden”

Christian Arndt forklarer videre:

”De små og mellemstore virksomheder har altid været det kundesegment, vi har fokuseret på, og det vil vi fortsat gøre.

Styrken i den nye konstellation gør imidlertid, at vi kan arbejde os lidt længere op i markedet og stadig servicere og udvikle de kunder, vi allerede samarbejder med i dag”. Christian Arndt slutter: ”At få Axcel med som vores bagland gør, at vi som en del af AddPro i endnu højere grad kan få værdierne ”enkelt, effektivt og engageret” udbredt til en langt større kundeplatform”.

Christian Arndt fortsætter som CEO i 4dimensions, som kommer til at skifte navn til AddPro Danmark.


4dimensions blev etableret i 2009 og leverer IT-services og -produkter til danske virksomheder og organisationer. Udviklingen de seneste år er gået rigtig stærkt og omsætningen forventes i indeværende år at ramme 115 mio. DKK. Virksomheden er i dag landsdækkende og beskæftiger ca. 50 medarbejdere med udgangspunkt i lokationerne Skovlunde, Næstved og Ry. Virksomhedens ydelser omfatter alt fra leverancer af hosting- og cloudservices, ERP-projekter (NAV Business Central og Uniconta), IT-konsulentydelser, IT-sikkerhed til leverancer af hardware- og softwareprodukter og -services. Virksomheden driver to datacentre og har en bemandet 24/7 servicedesk.

AddPro-koncernen bedriver virksomhed inden for IT-området i rollen som Business Transformation Partner med hovedmålet ”Secure & Efficient IT”. AddPro blev etableret i 2000, og har udviklet sig meget positivt, ekspanderer fortsat stærkt og er i dag repræsenteret i Malmø, Stockholm, Göteborg, Helsingborg og Kristianstad. AddPro er en af de førende applikations- og cloudintegratorer i Sverige. Med en kombination af toprangerede konsulenter, strategiske teknologileverandører, udvalgte cloud-tjenester, egne datacentre og en 24/7 bemandet Service Desk og Security Operations Center (SOC) gives markedet de absolut bedste løsninger inden for AddPros fokusområder. AddPro forventes at have en omsætning på godt 1 mia. SEK i 2021 med en god indtjening og beskæftiger over 400 medarbejdere, hvoraf cirka 85% er tekniske specialister, der er aktive inden for virksomhedens ekspertiseområder.